Pulberea din grau verde si beneficiile sale energizante - Totul Bio

Pulberea din grau verde si beneficiile sale energizante

Pudra din iarba de grau este obtinuta prin uscarea sau congelare graului proaspat, verde. Desi utilizarea de graului verde pentru sanatate isi are radacinile in Egiptul Antic, lumea occidentale a inceput sa-l consume dupa 1930, gratie chimistului american Charles F. Schnabel.

El a inceput sa constienizeze beneficiile ierbii de grau dupa ce a hranit cativa pui de gaina bolnavi cu acest supliment. Acestia au inceput sa-si recapete forta,iar dupa acest experiment, Charles a inceput sa usuce iarba de garu si sa o foloseasca ca si supliment alimentar pentru familie si cunoscuti. Astfel, a inceput sa devina tot mai populara, iar astazi este o modalitate foarte eficienta de a obtine sucul din grau pentru cei care nu au posibilitatea sa-l cultive si sa-l stoarca proaspat.

pulbere din iarba de grau verde
Sursa foto: Stylecraze.com
Care sunt valorile nutritionale ale pudrei de iarba de grau?

Iarba de grau contine o sursa foarte concentrata de nutrientii, printre care: vitamina A, vitamina C și vitamina E, fier, calciu, magneziu și aminoacizi.

Iarba de grau este folosita pentru cresterea productiei de hemoglobina, substanta chimica din celulele rosii care transporta oxigenul. Imbunatateste nivelul de zahar din sange, in special pentru cei care sufera de diabet, grabeste vindecarea ranilor si previne aparitia infectiilor bacteriene. Este, de asemenea, utilizata pentru eliminarea metalelor grele si a agentilor cancerigeni din organism, precum si a toxinelor din sange si ficat.

Iarba de grau mai poate fi folosita si pentru reducerea tensiunii arteriale, imbunatatirea digestiei si scaderea nivelului de colesterol. Aceasta contine si o cantitate importanta de clorofila sau "sangele verde al plantelor". Pentru noi oamenii, clorofila este importanta in curele de detoxifiere, pentru reglarea tranzitului intestinal si pentru ameliorarea gastritelor si a ulcerelor.

Aceasta se poate consuma dizolvata intr-un pahar cu apa sau adaugata in bautura preferata: suc, smoothie, shake, ceai, etc. Atentie! Nu adaugati pudra in baututi fierbinti (peste 40 de grade Celsius), deoarece isi pierde proprietatile.

Astfel, o portie de pudra de iarba de grau (4 grame), prezinta urmatoarele valori nutritionale:

valori nutritionale pudra de grau verde
Sursa foto: Nutritiondata.self.com

Care sunt efectele adverse ale consumului de iarba de grau?

Desi exista cercetari care atesta beneficiile graului pudra, nu s-au efectuat incă multe studii pe termen lung care sa arate posibilele efecte secundare 

Pudra de iarba de grau este, îin general, considerata sigura si prezinta un risc redus de a provoca efecte secundare pentru majoritatea oamenilor. Sunt rare cazurile in care oamenii au prezentat reactii adverse la pulberea sau sucul de grau. Printe efectele secundare, au fost mentionate: reactii alergice, disconfort digestiv, greata, dureri de cap, urticarie sau umflarea gatului.

Cel mai sigur este de a consulta medicul inainte de a consuma pulberea de iarba de garu, mai ales daca sunteti insarcinate sau sunteti alergici.

Citeste si: 40 de motive pentru care sa consumi pudra din iarba de grau verde

De unde pot achizitiona pulbere din iarba de grau?


iarba de grau pudra ecologica obio
Pudra ecologica din iarba de grau - Obio
Iarba de grau pulbere - Naturya



















Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates