Supa crema de rosii coapte a la Jamie Oliver - Totul Bio

Supa crema de rosii coapte a la Jamie Oliver

Exista o multitudine de retete de supe de rosii, insa, daca doriti sa preparati o supa cu adevarat delicioasa, acest guru al bucatariei moderne si anume Jamie Oliver, are cea mai buna reteta.


SUPA DE ROSII USOARA, RAPIDA SI PLINA DE NUTRIENTI

Aceasta supa poate fi servita cu usurinta atat la masa de pranz cat si la cina alaturi de oaspeti. Optati pentru boluri frumoase, decorati cu putina verdeata si terminati masa cu un desert delicios, care va completa perfect gustul putin picant al supei. Reteta este rapida, usora, iar gustul este minunat. In plus, iti aduce si nutrienti esentali bunei functionari a organismului: antioxidati puternici precum licopenul, vitamine din complexul vitaminic B, vitamina C, vitamina A si vitamina K.

Supa crema de rosii rosii coapte a la Jamie Oliver
Sursa foto: Mainlifestyle.dk

INGREDIENTE NECESARE ( pentru 4 persoane)

  • 1 kg de rosii cherry bine coapte
  • 4 rosii mari
  • 1 ardei chili rosu proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 paine ciabatta
  • 2 cepe rosii mici
  • 4 linguri de otet balsamic
  • busuioc proaspat
  • putina smantana pentru servire

PENTRU ASEZONARE AI NEVOIE DE:
  • ulei de masline extra-virgin
  • sare de mare 
  • piper negru


MODALITATI DE PREPARARE:
  1. Incinge cuptorul la 220°C;
  2. Rosiile mari taie-le in 4 si apoi pune-le intr-o tava unsa cu ulei de masline. Alaturi de ele pune si rosiile cherry si ardeiul chili. Condimenteaza-le cu sare si piper, pune si ustoroiul zdrobit peste ele so lasa-le la cuptor sa se inmoie aproximativ 10-15 minute.
  3. Intre timp, taie ceapa marunt si caleste-o la foc mediu intr-o tigaie cu ulei de masline si putina sare. Amesteca din cand in cand. Dupa ce incepe sa devina sticloasa, adauga cele 4 linguri de otet balsamic si las-o sa fiarba.
  4. Dupa ce rosiile sunt gata adauga-le in tigaia in care ai calit ceapa.
  5. Lasa-le cateva minute iar apoi pune tot continutul intr-un blender, alaturi de cateva frunze de busuioc proaspat.
  6. Inainte de servire adauga putina smantana,cateva frunze de busuioc si putin ulei de masline extra-virgin.
  7. Se servete cu crutoane.


PENTRU PREPARAREA CRUTOANELOR:
  1. Taie painea ciabatta in felii potrivite.
  2. Toarna putin ulei de masline intr-o tava, pune feliile si asezoneaza-le cu putina sare de mare
  3. Rumeneste-le pe ambele parti.


UNDE GASESTI CARTILE DE BUCATE ALE LUI JAMIE OLIVER?
  1. eMag
  2. Libris.ro
  3. Carturesti.ro
  4. Elefant.ro
  5. Okian.ro
  6. Cartepedia.ro


Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates