Mierea de Manuka: proprietati si beneficii ale celui mai puternic antibiotic natural - Totul Bio

Mierea de Manuka: proprietati si beneficii ale celui mai puternic antibiotic natural

Mierea de manuka, produsa de albine din nectarul florilor unor arbori cu nume omonim din Australia si Noua Zeelanda, este utilizata de mii de ani pentru curatarea ranilor si combaterea infectiilor. Proprietatile sale i-a facut pe oamenii de stiinta sa considere ca mierea de manuka ar putea fi utila si in lupta cu un fenomen ingrijorător a lumii moderne: rezistenta bacteriilor la antibiotice.

Flori ale arborelui de manuka
Sursa foto:Manukahoneyusa.com

Utilizata in mod traditional de catre populaţia maori, mierii de Manuka i-a fost mereu atribuita o putere miraculoasa. O echipa de cercetatori de la Universitatea Waikato, din Noua Zeelanda, a studiat aceasta miere si a descoperit ca are o actiune bactericida superioara anumitor tratamente antibiotice, de pilda poate actiona asupra stafilococului auriu.

Motivul: contine un component suplimentar original, denumit UMF (Unique Manuka Factor), termen care, in acelasi timp a devenit si sigla folosita de catre asociatia UMFHA pentru a desemna continutul in aceasta substanta si pentru a garanta autenticitatea produsului.

Mai multe cercetari au fost facute de atunci, mai ales de catre Society for General Microbiology din Edinbourg, Scotia, si Universitatea Tehnica din Dresda, Germania. Rezultatele au aratat ca mierea de Manuka are o actiune exceptionala asupra ranilor, cicatricilor, arsurilor, micozelor, ulcerelor de stomac, aftelor, sinuzitei, durerilor de gat, ca si asupra circulatiei sanguine si a sistemului imunitar. Cu un atu suplimentar, si anume acela ca poate fi conservata si isi pastreaza proprietatile ani intregi.

Proprietatile antioxidante ale mierii de Manuka protejeaza impotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru o serie de probleme de sanatate, deteriorarea celulelor si imbatranirea accelerata.


Miere de Manuka – Principalele proprietăţi şi indicaţii terapeutice


Miere de Manuka – Principalele proprietăţi şi indicaţii terapeutice
Sursa: Retetedupaingrediente.ro

Mierea de Manuka este benefica dezechilibrelor cauzate de sistemului digestiv

Datorita calitatilor antibiotice, consumul de mierea de Manuka este un medicament pentru echilibrarea sistemului digestiv si vindecarea afectiunilor si dezechilibrelor la nivelul stomacului si intestinelor.


Acnee si eczeme

Mierea de Manuka trateaza si anumite afectiuni ale pielii si face minuni in cazul acneei si a eczemelor. In cele mai multe astfel de remedii naturiste, se recomanda aplicarea mierii pe zonele afectate, iar dupa 15-20 de minute clatirea din abundenta cu apa. Pentru cele mai bune rezultate, procesul se repeta zilnic sau la fiecare doua zile.


Infectia cu Stafilococus aureus

Stafilococus aureus rezistent la meticilina (MRSA) s-a raspandit rapid si este un motiv de ingrijorare, mai ales datorita faptului ca este o bacterie ce nu raspunde la tratamentul cu antibiotice. Totusi, cateva studii realizate recent de catre cercetatorii de la Cardiff Metropolitan University ofera speranta in acest caz. S-a descoperit ca mierea de Manuka reduce activitatea genelor mai puternice ale bacteriilor MRSA.


Arsuri, rani si ulcere venoase

Utilizarea mierii de Manuka contribuie la vindecarea mult mai rapida in cazurile acute, ameliorarea durerii si scaderea inflamatiilor la pacientii ce au suferit arsuri grave. Mai mult, proprietatile antioxidante, antibacteriene si anti-inflamatorii ale acestei mieri, demonstreaza utilitatea in prevenirea infectiilor la persoanele cu ulcere venoase. Este, de asemenea, folosita in mod eficient ca un pansament pentru rani, pentru a grabi procesul de vindecare.


Placa bacteriana si gingivita

Mierea de Manuka poate ajuta si la vindecarea unor boli parodontale si a gingivitei. Cei din cadrul School of Dentistry de la University of Otago au descoperit ca mestecatul sau suptul unui produs cu miere de Manuka nu cauzeaza doar o scadere de 35% in placa bacteriana, ci si o reducere de 35% a sangerarilor provocate de gingivita. De asemenea, substante precum calciu, zinc, fosfor si ceilalti nutrienti din mierea de Manuka sunt elemente vitale pentru mentinerea sanatatii dintilor.


Dureri in gat si sistem imunitar slabit

Antibioticele naturale continute de mierea de Manuka prezinta actiuni benefice in eliminarea durerilor in gat si stimularea celulelor imunitare.

Pentru durea in gat, consuma 1-2 lingurite de mierea de Manuka / zi, iar pentru stimularea sistemului imunitar, adauga o lingurita de miere de Manuka intr-un pahar de apa calduta, alaturi cu sucul de la o jumatate de lamaie, o bucatica de ghimbir si turmeric.


Tratamente de infrumusetare

Mierea de Manuka este un ingredient ideal pentru multe tratamente de infrumusetaresi masti homemade pentru ingrijirea zilnica a pielii. Aceasta imbunatateste textura si tonusul pielii (datorita profilului nutritiv dens) si poate fi folosita pentru a curata si exfolia tenul, pentru a face un sampon homemade sau o masca hidratanta de par, etc.

O modalitate de a beneficia din plin de proprietatile acesteia este consumul acesteia, ca atare sau adaugata in diferite bauturi. Frumusetea depinde si de sanatatea organismului.


Tulburari de somn

Mierea de Manuka este benefica si pentru un somn profund si odihnitor. Glicogenul necesar pentru functiile corpului, esential in timpul somnului se absoarbe lent, iar un pahar de lapte cu miere ajuta organismul sa elibereze melatonina. Exista multe probleme de sanatate asociate cu tulburarile de somn (boli de inima, diabet zaharat de tip II, accident vascular cerebral, artrita), iar mierea poate ajuta la reducerea riscului aparitiei acestor afectiuni.



Cum se consuma mierea de Manuka?


Pentru cele mai multe beneficii, doza zilnica este de 1-2 linguri de miere de Manuka. Se poate consuma ca atare sau, daca este prea dulce, poate fi adaugata in ceaiul de plante, deasupra iaurtului natural sau in diferite retete de mancaruri sau bauturi cu ingrediente sanatoase.

Pentru un efect de intarire a sistemului imunitar sau vindecarea durerii in gat, se adauga o lingurita de scortisoara. Efectele combinate antimicrobiene sunt atat de puternice, incat vindecarea va avea loc mult mai rapid.



Efecte secundare in cazul consumului de miere de Manuka


Pentru cei ce au alergie la produsele apicole, mierea de Manuka se administreaza cu atentie sporita, deoarece pot aparea reactii si efecte secundare. Orice simptom neobisnuit trebuie sa fie discutat cu medicul cat mai repede posibil.





De unde pot cumpara cea mai buna Miere de Manuka?


Pentru a avea rezultate bune, cumparati doar Miere de Manuka ce este aprobata de Active Manuka Honey Association. Acest organism este singurul care certifica calitatile antibacteriene ale Mierii de Manuka, oferind un grad UMF. Daca firma producatoare de miere nu are licenta de fabricatie, atunci nu puteti fi siguri de calitatile produsului si cel mai probabil rezultatele vor intarzia sa apara.

Ce este UMF?

UMF = Unique Manuka Factor, este denumirea proprietatii antibacteriene, foarte benefice, descoperita doar in unele tipuri de Miere Manuka. UMF nu se gaseste in toate tipurile de Miere Manuka. Gradul UMF (nivelul potentei antibacteriene) este atestat doar de Active Manuka Honey Association. A fost standardizat in urma cu cativa ani si doar Mierea de Manuka ce are o componenta antibacteriana inalta este etichetata cu gradul UMF.

miere de manuka plantumMiere de manuka - Plantum.ro


Miere de manuka - Vegis.ro
Miere de manuka - Vegis.ro




Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates