Super smoothie cu seminte de in si afine - Totul Bio

Super smoothie cu seminte de in si afine

Semintele de in sunt o sursa importanta de acizi grasi Omega-3, benefici pentru sanatatea inimii. O lingura de seminte de in, contine aproximativ 1.8 g de omega-3. In plus, contin si o cantitate importanta de fibre, atat solubile si insolubile care ajuta la imbunatatirea digestiei.

Semintele de in contin si ligani, care sunt niste compusi vegetali sau polifenoli. Rolul lignanilor este de a echilibra nivelul homonilor, in special in cazul femeilor deoarece contin estrogen vegetal si de a preveni cancerul de san.

Semintele de in si semintele de chia contin de 100 de ori mai multi lignani decat orice alte surse vegetale, fiind unele dintre cele mai importante ingrediente pe care le poti consuma pentru a reduce riscul de cancer la san.

Afinele sunt sarace in calorii, in schimb, sunt bogate in antioxidanti, fibre, vitamina C, vitamina K, magneziu si alti micronutrienti importanti pentru sanatatea organismului nostru. Printre cei mai importanti antioxidanti se numara antiocianii, care lupta impotriva imbatranirii premature si combat stresul oxidativ.

Super smoothie cu seminte de in si afine
Sursa foto: Fitfoodiefinds.com

Ingrediente:

  • 100 g de afine
  • 1 lingura de seminte de in
  • o mana de spanac
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 250 ml de lapte de cocos (sau orice lapte vegetal preferi)

Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza. Pofta buna!

Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates