Tagliatelle cu sos de rosii si dovlecei - retata vegana/de post - Totul Bio

Tagliatelle cu sos de rosii si dovlecei - retata vegana/de post

Pastele sunt intodeauna o idee buna, mai ales cand dorim sa pregatim ceva usor si rapid. Si pentru a exista nenumarate retete de paste cu carne, cu legume, cu fructe de mare, budinci de paste, insa, pentru cei care tin post sau vegani, tagliatellele cu sos de rosii si dovlecel sunt o idee excelenta.

Dovleceii sau zucchinii sunt benefici pentru imbunatatirea vederii, ajuta la scaderea in greutate si prevenirea unor boli precum cele legate de deficitul de vitamina C sau scorbut, scleroza sau vanatai usoare. Ajuta la vindecarea astmului si are un continut ridicat de vitamina C, carbohidrati, proteine si fibre. Contine cantitati semnificative de potasiu, acid folic sau vitamina B9 si vitamina A, toate acestea fiind importante pentru sanatate. 

Tagliatelle cu sos de rosii si dovlecel - retata vegana/de post
Sursa foto: Vegansandra.com

Ingrediente:

  • 300 g de tagliatelle
  • 2 - 3 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 4 rosii mari bine coapte
  • 2 dovlecei medii (aprox. 400 g)
  • o mana de busuioc proaspat
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni de preparare:

  1. Firbe pastele al dente.
  2. In acelasi timp, intr-o cratita caleste ceapa taiata fin in uleiul de masline iar la final adauga si cateii de usturoi tocati si mai lasa pe foc aproximativ 1 minut.
  3. Taie dovleceii fasii cu un peeler pentru legume, iar rosiile cubulete si adauga-le in cratita impreuna cu sare si piper dupa gust.
  4. Gateste-le cateva minute, adauga pastele bine scurse si busuiocul proaspat.
  5. Deasupra puteti presarara fulgi de drojdie inactiva si putin ulei de masline.





Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates