Supa englezeasca de ceapa cu salvie si branza Cheddar a la Jamie Oliver - Totul Bio

Supa englezeasca de ceapa cu salvie si branza Cheddar a la Jamie Oliver

Aceasta retete de supa de ceapa cu branza si paine prajita este una dintre favoritele excentricului bucatar britanic Jamie Oliver. Ingredientele principalele care vor da savoare acestei retete sunt ceapa, prazul si branza Cheddar.

Supa englezeasca de ceapa cu salvie si branza Cheddar a la Jamie Oliver
Sursa foto: Jamieoliver.com

Ingrediente:

  • 1 cub de unt
  • ulei de masline
  • 1 pumn de salvie proaspata
  • 6 catei de usturoi, zdorbiti
  • 5 cepe rosii, curatate si feliate
  • 3 cepe albe mari, curatate si feliate
  • 3 salote sau hasme, curatate si feliate
  • 300 g praz feliat
  • 2 l de supa de pasare sau vita
  • 8 felii de paine sau bagheta
  • 200 g branza Cheddar sau parmezan
  • sauce worchestershire
  • sare
  • piper


Instructiuni de preparare:

  1. Pune untul, doua linguri de ulei de masline, salvia si usturoiul intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce untul s-a topit, adauga ceapa alba si ceapa rosie, salotele si prazul, apoi condimenteaza-le cu  sare si piper. 
  2. Adauga un capac peste tigaie, dar ai grija sa lasi aerul sa intre putin. Lasa-le sa se caleasca si caramelizeze timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand. 
  3. Dupa o jumatate de ora adauga supa si lasa ingredientele sa mai fiarba inca 10 minute.
  4. Separat, prajeste feliile de paine pe grill si stropeste-le cu ulei de masline. 
  5. Toarna supa intr-un bol, pune feliile prajite de paine si apoi adauga-le cu grija pe margine. Presara branza rasa deasupra si sos Worchestershire, dupa gust. 
  6. Serveste preparatul cald.




Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates