Studiul China - sfaturi pentru o viata sanatoasa pe baza celui mai complex ghid de nutritie - Totul Bio

Studiul China - sfaturi pentru o viata sanatoasa pe baza celui mai complex ghid de nutritie

"Studiul China" sau China Study titlul original, este una din cele mai citite, complexe si controversate ghiduri de nutritie de pana acum. Acesta a fost redactat de catre biochimistul american, specializat pe efectele nutritiei asupra sanatatii, T. Colin Campbell, in parteneriat cu Universitatea Cornell, Universitatea Oxford si Academia Chineza de Medicina Preventiva. Descopera in cele ce urmeaza concluziile acestui revolutionar studiu despre nutritie si alimentatie.

Studiul China efectuat de Colin Campbell este o lucrare importanta si usor de citit. Impreuna cu fiul sau Tom, el comenteaza aici diferite studii referitoare la relatia dintre dieta si boala. Concluziile sale cu privire la consecintele daunatoare ale consumului de proteine de origine animala sunt incredibile. La fel de surprinzatoare a fost si dificultatea de a prezenta rezultatele pe care le-a obtinut publicului larg. Este o istorie care merita citita.” - Robert C. Richardson, doctor in stiinte, laureat al Premiului Nobel.

Acesta a starnit numeroase controverse in intreaga lume, in special, pentru ca autorul a plasat pe lista alimentelor cancerigene sau periculoase, alimente pe care le consumam zi de zi, si anume: produse de origine animala, lactate si grasimi. Concluziile la care a ajuns autorul se bazeaza pe studii facute de guvernul chinez pe mai bine de 80 de milioane de oameni din China in comparatie cu regimul alimentar american si analizeaza legaturile dintre alimente si boli, in special cancer.


Sfaturi de nutritie care care trebuie sa tii cont pentru a te bucura de o viata indelungata, plina de sanatate si vitalitate


Studiul China - sfaturi pentru o viata sanatoasa pe baza celui mai complex ghid de nutritie

  1. Include in alimentatia ta zilnica cat mai multe ingrediente de origine vegetala care provin din surse sigure, netratate cu pesticide si insecticide.

  2. Exista corelatii intre cazeina, sau proteina din laptele de vaca si cancer. S-a demonstrat ca aceasta proteina favorizeaza inmultirea celulelor cancerigene. Dupa cum spune si Dr. Calin Marginean: “Omul – singura specie care mai consuma lapte dupa ce a fost intarcat, singura specie care consuma laptele altei specii (spre exemplu, laptele de vaca a fost destinat cui? Puiului de om? Nu. Puiului de vaca, vitelusul. Ca sa ce? Ca sa creasca? Stiti cate kg. are un vitel de 6 luni? Va spun eu… sunt 3 cifre… Laptele de vaca are hormoni de crestere, care la om, poate duce la alte cresteri… adica tumorale.” Laptele mai are o componenta care ne face vulnerabili in fata infectiilor: histamina. Aceasta este una dintre cele mai alergice substante care ne slabesc imunitatea deschizand astfel usile bacteriilor si parazitilor.

  3. De asemenea, pe langa proteina din lapte - cazeina si celelalte proteine de origine animala sporesc aparitia bolilor canceroase prin activarea genelor care cauzeaza cancerul. Proteinele de origine animala pot fi inlocuite cu success de catre fasole, quinoa, amaranth, mei, mazare, nuci, migdale, broccoli, spirulina. Conform studiului, in China, in zonele in care populatia consuma cele mai mari cantitati de produse de origine animala, exista si cele mai mari rate de cancer, boli cardiace si alte boli degenerative. Iar diferentele fata de zonele in care se mananca mai multe legume sunt foarte mari. De exemplu, in zonele in care se mananca mai multa carne, barbatii au un risc de 435 ori mai mare de a face cancer la esofag, iar femeile au riscuri sporite de a face cancer mamar.

  4. Chinezii mananca mai putine lactate si produse bogate in calciu, cu toate acestea, cazurile de osteoporoza sunt mai putin inalnite la populatia varstnica. De ce? Proteinele de origine animala consumate in exces duc la eliminarea calciului din corp.

  5. Proteina din cazeina determina si cresterea colesterolului din sange, ceea ce duce la ateroscleroza. Aceasta se caracterizeaza prin acumularea de placi in interiorul peretilor interiori ai arterei, care in cele din urma poate bloca fluxul sanguin, avand ca si consecinte provocarea atacului de cord sau a celui cerebral.

  6. S-a observat ca proteinele din lactate au fost legate si de dezvoltarea bolilor autoimune, cum ar fi diabetul de tip 1 si scleroza multipla - printr-un mecanism cunoscut sub numele de mimetism molecular.

  7. In locul carbohidratilor procesati (dulciuri, produse de patiserie, cereale rafinate), alege cereale integrale, fasole, cartofi dulci, linte + alte fructe si legume proaspete.

Recent, fiica lui T. Colin Campbell, Dr. Leanne Campbell a lansat si o carte de gatit pe baza cartii "Studiul China" -  Studiul China – Colecţia de reţete a vedetelor. Aceasta contine peste 100 de feluri de mancare ce nu contin ingrediente de origine animala.Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates