Salata vegana de cartofi cu sos pesto - Totul Bio

Salata vegana de cartofi cu sos pesto

Daca tot este perioada cartofilor noi, iti propunem o reteta de salata usoara, fresh si aromata, pe care poti sa o savurezi in orice moment al zilei, acasa sau la birou.

Cartofii sunt bogati in fibre, potasiu, fier, zinc, vitamina C, vitamina B6 si saraci in colesterol, ceea ce ii face o alegere perfecta pentru persoanele care sufera de boli de inima.

Ridichiile rosii sau ridichiile de luna sunt foarte bogate in nutrienti, in special, vitaminele A, E, C, B6 si K. In plus, contin si antioxidanti, fibre, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, calciu, fier si magneziu.

Beneficiile pentru sanatate ale germenilor includ capacitatea de a imbunatati procesul digestiv, de a stimula metabolismul, de a creste activitatea enzimatica in organism, de a preveni anemia, de a ajuta la scaderea in greutate, de a reduce colesterolul, protejeaza impotriva cancerului, imbunatatesc vedere si stimuleaza sistemului imunitar.

Salata vegana de cartofi cu sos pesto
Sursa foto: Lazycatkitchen.com

Ingrediente:

  • 500 g de cartofi noi (mici/medii)
  • 2-3 lingurite de ulei de masline
  • 2 linguri de sos pesto vegan
  • 100 g de frunze de salata asortata, dupa preferinte
  • 100 g de ridiche
  • 50 g de germeni sau vlastari (ridiche, mazare, fasole mung, alfalfa)
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • sare si piper, dupa gust

Instructiuni de preparare:

  1. Spala cartofii  si usuca-i intr-un prosop de bucatarie.
  2. Preincalzeste cuptorul la 200° C.
  3. In functie de dimensiunea cartofilor, taie-i in doua, pune-i intr-un bol, adauga 2-3 lingurite de ulei de masline si amesteca-i bine.
  4. Transfera-i apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor pentru 15-20 minute. Verifica-i inainte daca copti cu o scobitoare.
  5. Scoate-i pe o farfurie sa se raceasca si adauga deasupra cate putin din sosul pesto pe fiecare jumatate de cartof.
  6. Intr-un bol incapator, adauga frunzele de salata, ridichile taiate felii si germenii/vlastarii.
  7. Sosul pesto ramas, amesteca-l cu sucul de lamaie, sare si piper dupa gust si adauga-l peste salata. Daca prefri un gust mai fresh, rade si coaja de lamaie deasupra.



Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates