Smoothie antioxidant cu avocado si spirulina - Totul Bio

Smoothie antioxidant cu avocado si spirulina

Atunci cad ne gandim la culoarea verde, de cele mai multe ori o asemuim cu ceva sanatos, organic sau fresh. Nu numai ca are o culoare verde-abastruie vibranta, dar spirulina este si una dintre cele mai importante surse de proteine, calciu si aminoacizi esentiali. Aceasta are si proprietati antioxidante si antiinflamatoare si ar putea imbunatati rezistenta si forta musculara.

Spirulina are un miros destul de puternic, insa in amestec cu alte ingrediente, mirosul acesteia este atenuat.

Avocado-ul este bogat in acizi grasi monosaturati, precum si fibre, vitamine si minerale, precum: vitaminele ale complexului B, vitamina K, potasiu, cupru, vitamina E si vitamina C. Printre cei mai importanti acizi grasi se numara acidul oleic care este responsabil pentru reducerea presiunii arteriale, ajuta la arderea grasimilor si ajuta la pierderea in greutate, protejeaza celulele de radicalii liberi, previne diabetul de tip 2, colita ulceroasa si ajuta la producerea de mielina care inconjoara axonii neuronilor.

Bananele sunt o sura importanta de fibre, potasiu, vitamina B6, vitamina C, precum si antioxidanti sau fitonutrienti. Ceea ce este interesant despre compozitia bananelor este ca, aproximativ 70-80% din continutul bananelor verzi este amidon, iar pe masura ce acestea se coc, se transforma in carbohidrati, iar o banana bine coapta contine mai putin de 1% amidon.

smoothie cu avocado si spirulina
Sursa foto: verybreakfast.com

Ingrediente pentru prepararea smoothie-ului:
  • ½ - 1 lingurita de praf de spirulina (in functie de cat de obisnuiti sunteti cu gustul acesteia)
  • 1 lingura de seminte de chia
  • 1 avocado
  • 1 banana
  • 1 lingura de suc de lamaie (aproximativ ½ lamaie)
  • 1 mana de spanac (optional)
  • 250 ml apa filtrata
Adauga toate ingredientele intr-un blender, mixeaza si savureaza!Sursa reteta: verybreakfast.com

Un comentariu :

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates