Cum sa prepari lapte din fulgi de ovaz in casa? - Totul Bio

Cum sa prepari lapte din fulgi de ovaz in casa?

Despre beneficiile fulgilor de ovaz am mai vorbit si in unul dintre articolele trecute, asa ca, o sa va reamintesc pe scurt care sunt cele mai importante. Fulgii de ovaz sunt foarte bogati in fibre dietetice care sunt foarte importante in procesul de digestie si in reglarea tranzitului intestinal. Printre cele mai importante vitamine si minerale continute se numara: fosforul, potasiul, magneziul, calciul, fierul, precum si vitamine din complexul B.

Cel mai adesea, fulgii de ovaz sunt consumati in deserturi, smoothie-uri sau la prepararea faimosului porridge. Dar ce ziceti ce o reteta sanatoasa de lapte vegetal din fulgi de ovaz preparat in casa?

Cum sa faci lapte vegetal din fulgi de ovaz in casa?
Sursa foto: Whoneedssalad.com


Ingrediente pentru prepararea laptelui de ovaz:

  • o cana de fulgi de ovaz
  • 2 cani de apa plata pentru hidratare + 3 cani de apa plata pentru preparare
  • indulcitori la alegere: miere, sirop de artar, sirop de agave, curmale (vezi aici lista de indulcitori naturali)
  • arome la alegere: scortisoara, migdale, vanilie
  • un varf de cutit de sare

Modalitati de preparare:

  1. Pune fulgii de ovaz  intr-un bol si adauga peste ei cele doua cani de apa, cat sa-i acopere.
  2. Lasa-i la hidratat cel putin o ora sau chiar peste noapte
  3. Dupa ce s-au hidratat, scurge apa ramasa, clateste-i si adauga-i intr-un blender.
  4. Adauga cele 3 cani de apa si mixeaza pentru aproximativ un minut, in functie de puterea blenderului.
  5. In functie de preferinte, adauga indulcitori sau arome. 
  6. Filtreaza continutul obtinut printr-o sita deasa sau un tifon de 2-3 ori pana cand rezulta un continut limpede.
  7. Pastreaza la frigider pentru aproximativ 3 zile in sticle de sticla inchise ermetic.




Vezi si alte retete pe baza de fulgi de ovaz:






Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates