3 retete de deodorante naturale homemade cu ulei de cocos - Totul Bio

3 retete de deodorante naturale homemade cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai versatile ingrediente, fiind foarte apreciat atat in bucatarie cat si in inductria cosmetica. 

Astazi vreau sa va vorbesc putin despre beneficiile acestuia pentru piele si, mai ales, cum putem sa facem in cateva minute un deodorat eficient si natural, chiar la noi acasa. Marea majoritate a deodorantelor si antiperspirantelor din comert contin substante chimice periculoase pentru sanatate. Cel mai alarmant este aluminiul, deoarece poate favoriza cancerul de san. Pe langa acesta, tot periculosi sunt si parabenii, formaldehida si triclosanul.

retete de deodorante naturale homemade cu ulei de cocos
Sursa foto: Organicfacts.net

Deodorant natural cu ulei de cocos


Pune intr-un vas de sticla sau ceramica uleiul de cocos si topeste-l la bain-marie. Ia de pe foc si adauga apoi bicardonatul si amidonul de porumb amestecand incontinuu cu un tel pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa. Pentru parfum, adauga si 5-10 picaturi din uleiul esential preferat.

Pune amestecul intr-o forma in care sa se solidifice. Poate fi un borcanel curat, o cutie de la o crema mai veche sau o forma de la un deodorant vechi terminat. Dupa ce devine solid poate fi aplicat pe piele cu degetele sau in forma de deodorant. Folosit zilnic, poate sa ajunga pana la o perioada de 6 luni.

Deodorant cu piatra de alaun


La fel ca si la reteta anterioara, topeste uleiul de cocos la bain-marie, adauga pudra de alaun si uleiul esential si amesteca pana obtii o compozitie cremoasa. Pune-o la solidificat intr-un borcanel sau o forma mai veche de deodorant.

Deodorant hidratant cu ulei de cocos si unt de shea


Topeste untul de shea cu uleiul de cocos impreuna la bain-marie, apoi ia de pe foc. Adauga amidonul  de porumb si, optional uleiul esential favorit si amesteca sa se incorporeze bine. Adauga intr-o forma ca pentru solidificare.


Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates