Reteta de nachos sau chipsuri de porumb facute in casa - Totul Bio

Reteta de nachos sau chipsuri de porumb facute in casa

Nachos sunt unele dintre cele mai consumate tipuri de snacks, insa ce zici de o reteta de nachos sau chipsuri de porumb facute in casa? Ai nevoie doar de cateva ingrediente si putin timp la dispozitie pentru a te bucura de gust original, alaturi de prieteni sau la serialul tau preferat.

Nachos este la origini o reteta din nordul Mexicului care era facuta din foi de tortilla si servita cu cascaval ras si felii de ardei iute jalapeño sau sos de branza.

Nachos au devenit populare in anul 1943 cand Ignacio "Nacho" Anaya le-a pregatit sotiilor soldatilor americani de la baza din Fort Duncan langa Piedras Negras, Mexic, o reteta cu ce avea prin bucataria restaurantului. Astfel, el a creat un nou snack din foi de tortilla si branza. Foii de tortilla i-a taiat in triunghiuri, i-a prajit, a adaugat branza cheddar rasa si felii de ardei iute jalapeño.

In Statele Unite exista si o Zi Nationala dedicata acestui snack care se sarbatoreste in data de 6 noiembrie, iar intre 13 si 15 octombrie in Piedras Negras se sarbatoreste in fiecare an Festivalul International al Nacho-ului.

nachos sau chipsuri de porumb cu sos guacamole

INGREDIENTE:
  • 350 g de faina de malai macinata foarte fin
  • 300 ml de apa
  • 100 g de faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • ulei (daca alegi varianta in care sa-i prajesti)


MODALITATI DE PREPARARE:
  1. Amesteca faina de malai cu faina alba si sarea, apoi incorporeaza treptat si apa.

  2. Dupa ce aluatul s-a legat, intinde pe masa de lucru o folie de plastic alimentara, pune aluatul peste folie, iar peste aluat adauga inca o folie.

  3. Cu un sucitor, intinde aluatul intre cele doua folii alimentare intr-o foaie foarte subtire.

  4. Taie apoi foaia in patrate de dimensiuni potrivite, iar fiecare patrat taie-l pe diagonala pentru a rezulta doua triunghiuri.

  5. Poti alege sa-i pregatesti atat la cuptor cat si prajiti in ulei. 

  6. Daca alegi prima varianta, intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga triunghiurile si da la cuptor, preincalzit la 200 de grade Celsius, pana cand devin crocante. Vor fi gata in aproximativ 10-15 minute, air la jumatatea timpului se intorc pe partea cealalta.

  7. Daca alegi a doua varianta, incinge ulei intr-o tigaie si prajeste triunghiurile aprox. 2-3 minute.


CUM SE SERVESC NACHOS?

  1. Cea mai comuna varianta este cu sos de branza sau sos guacamole.
  2. Chilli con carne
  3. Sos salsa
  4. Iaurt
  5. Smantana






Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates