Smoothie racoritor si hidratant cu afine, telina si apa de cocos - Totul Bio

Smoothie racoritor si hidratant cu afine, telina si apa de cocos

Acest smoothie este un racoritor perfect pentru o zi torida sau o sursa excelenta de hidratare dupa efort fizic sau sala. Ingredientele continute iti aduc un aport important de vitamine, minerale, antioxidanti si fibre.


Telina este o sursa excelenta de vitamina C, potasiu si fibre. In plus, furnizeaza si o cantitate insemnata de vitamina K care are un rol esential in procesul de coagulare a sangelui.

Afinele sunt bogate in vitamina A, complexul B, vitamina C, vitamina K si vitamina PP. In plus, mai contin si fibre, antioxidanti si minerale esentiale (fier, fosfor, calciu, magneziu, mangan, zinc). Bogate in antioxidanti, acestea imbunatatesc functiile creierului, previn aparitia bolii Alzheimer, a cancerului si imbatranirea prematura a pielii.

Apa de cocos este bogata in nutrienti (vitamina C, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, calciu), are properietati anitoxidante si este o sursa excelenta de hidratare, in special pentru sportivi, datorita electrolitilor pe care ii contine. Electrolitii sunt vitali pentru buna functionare a nervilor si a muschilor, hidratare si mentinerea unui nivel optim al pH-ului din sange.

Smoothie racoritor si hidratant cu afine, telina si apa de cocos
Sursa foto: Wishfulchef.com

INGREDIENTE:
  • 1-2 banane, proaspete sau congelate 
  • 150 g de afine, la fel proaspete sau congelate
  • 4-6 tije de telina (apio)
  • 400 ml de apa de cocos

Adauga toate ingredientele intr-un blender si bucura-te de gustul racoritor si hidratarea pe care ti-o ofera acest smoothie. 💙


Pentru mai multe retete de smoothie, nu uita sa verifici si pagina Cele mai bune retete de smoothie cu fructe, legume si superalimente.

Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates