Sos pesto de ciuperci pentru paste, crostini sau pizza - Totul Bio

Sos pesto de ciuperci pentru paste, crostini sau pizza

Acest sos pesto cu ciuperci merge de minune alaturi de o portie de paste, ca si topping pentru pizza sau alaturi de o felie de paine prajita sau focaccia. Este usor de preparat, poate fi pastrat la frigider cateva zile si poti sa-l prepari din ciupercile tale preferate.

Sos pesto cu ciuperci pentru paste, crostini sau pizza
Sursa foto: Munchies.vice.com

Ingrediente:

  • 2 linguri de unt
  • 450 g de ciuperci proaspete (champignon, portobello, pleurotus, hribi, etc)
  • 5 g de patrunjel tocat
  • o ceapa rosie mica, taiata marunt
  • 135 g de seminte de pin prajite (poti folosi si nuci sau nuci pecan)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 50 g de parmezan ras
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • fulgi de chilli pentru un gust mai picant

Modalitate de preparare:

  1. Intr-o tigaie, topeste untul la foc mediu, adauga ceapa si ciupercile si gateste-le pentru 5-7 minute pana capata o culoare aurie.

  2. Ia-le de pe foc si lasa-le sa re raceasca pentru aprox. 10 minute.

  3. Intr-un blender sau robot de bucatarie, adauga ciupercile si restul ingredientelor, mai putin parmezanul si mixeaza-le.

  4. Pune compozitia intr-un bol, iar inainte de servire adauga si parmezanul.




Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates