![]() |
Sursa foto: Jamieoliver.com |
Ingrediente:
- 1 cub de unt
- ulei de masline
- 1 pumn de salvie proaspata
- 6 catei de usturoi, zdorbiti
- 5 cepe rosii, curatate si feliate
- 3 cepe albe mari, curatate si feliate
- 3 salote sau hasme, curatate si feliate
- 300 g praz feliat
- 2 l de supa de pasare sau vita
- 8 felii de paine sau bagheta
- 200 g branza Cheddar sau parmezan
- sauce worchestershire
- sare
- piper
Instructiuni de preparare:
- Pune untul, doua linguri de ulei de masline, salvia si usturoiul intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce untul s-a topit, adauga ceapa alba si ceapa rosie, salotele si prazul, apoi condimenteaza-le cu sare si piper.
- Adauga un capac peste tigaie, dar ai grija sa lasi aerul sa intre putin. Lasa-le sa se caleasca si caramelizeze timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand.
- Dupa o jumatate de ora adauga supa si lasa ingredientele sa mai fiarba inca 10 minute.
- Separat, prajeste feliile de paine pe grill si stropeste-le cu ulei de masline.
- Toarna supa intr-un bol, pune feliile prajite de paine si apoi adauga-le cu grija pe margine. Presara branza rasa deasupra si sos Worchestershire, dupa gust.
- Serveste preparatul cald.
Trimiteți un comentariu