Dulceata de kiwi cu banane 🍌 - Totul Bio

Dulceata de kiwi cu banane 🍌

Aceasta reteta de dulceata de kiwi cu banane cu banane este o adevarata delicatesa. 😍
Poate fi preparata cu usurinta in orice sezon si merge de minune pe o felie de paine prajita cu unt, alaturi de ceasca de ceai sau cafea sau ca si topping pentru clatite sau iaurt.

Dulceata de kiwi cu banane
Sursa foto: Bigoven.com

INGREDIENTE:

  • 10 kiwi medii
  • 2 banane 
  • 400 - 500g de zahar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • optional: o lingurita de unt pentru a elimina spuma

PREPARARE:
  1. Curata kiwi de coaja si taie-le cubulete.

  2. Curarata apaoi si bananele si rupe-le in bucati, dar fara a le face piure. 

  3. Adauga fructele intr-o cratita la foc mediu.

  4. In timp ce fructele incep sa se incalzeasca, poti sa zdrobesti si banele cu o furculita, inainte de a deveni maro.

  5. Cand incepe sa fiarba, adauga zaharul si lingurita de unt.

  6. Dupa ce da inca o data in clocot, lasa sa mai fiarba 2-3 minute, amestacand incontinuu. Opresete apoi focul.

  7. Intre timp, spala si sterilizeaza foarte bine in cuptor borcanele.

  8. Pune dulceata in borcanele si sterilizeaza-le 10 minute in cuptor, dupa ce apa incepe sa fiarba. Scoate-le din apa si pune-le cateva minute cu capul in jos pentru ca acestea sa se etanseze cat mai bine. Astfel, dulceata poate fi pastrata la temperatura camerei pana la un an de zile.

  9. Daca vrei sa o consumi imediat, poti sa sari peste procesul de sterilizare si sa o pastrezi in frigider la rece.


Vezi si alte retete de dulceata:




Trimiteți un comentariu

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates